Левитиращите ретро автомобили на Рено Марион

Вероятно си мислите, че наистина вече съществуват левитиращи автомобили, които се носят във въздуха. Да, има такива, но те могат да бъдат видяни единствено във сюрреалистичните сцени на френския фотограф Рено Марион. Той заснема иконични модели ретро коли, които левитират над земята и създават едно абсолютно уникално усещане за ретро-футуристичен свят.

Тази идея обаче съвсем не е нова, тъй като много холивудски филми представиха своята идея за летящите коли. Въпросът обаче е друг. Въпросът е в интерпретацията на Марион – той ускорява това футуристично развитие на колите и го вгражда в настоящия контекст, дори в по-стария такъв. Важна е цялостната концепция на фотографиите. Тези коли са заснети на фона на старинни архитектурни символи, новостроящи се сгради, модерни сгради, автомобилни салони и други.

За Вас sfkparts.com се разтърси малко повече и се поинтересува от марките на колите, които участват в тази колекция от снимки. Фотографиите от фотосесията ‘Air Drive’ включват огненочервения Jaguar E-Type, сребристия Mercedes-Benz 300SL, Mercedes-Benz 190SL, Ford Mustang и други ретро коли. Тези автомобили са били икони за времето си, които перфектно се съчетават в момента с футуристичните идеи на великия фотограф.