Кога е подходящото време за смяна на гумите на лек автомобил

Причините, поради може да се наложи гумите на нашия автомобил да бъдат сменени, могат да бъдат много и най-различни.  В днешната ни статия ще ви разкрием кои са най-честите причини за тази смяна.
Разбира се, ще започнем с това, че можем лесно да открием автомобилни гуми и то без да губим каквото и да било време. Става дума за закупуването им от онлайн магазин за автомобилни гуми, където ще намерите всички най-известни марки на много разумни цени.
Но нека да започнем с информацията на навременната смяна на гумите на нашия лек автомобил. Преди всичко би било най-добре да се уверите, че автомобилът ви е оборудван с точния размер гуми, които са подходящи за него. На пръв поглед това правило може и да ви се стори малко странно, но ви уверяваме, че доста често се случва различни автомобили да имат гуми, които са по-малки от препоръчителните.
Не са редки случаите, когато гумите на един и същ автомобил са различни. Става дума за гуми от различен производител и дори от различен тип, което означава, че грайферите им не съвпадат. В този случай отново трябва да подмените гумите, тъй като по този начин леката кола ще стане по-устойчива на пътя.
автогуми от автогуми.cc
Задължително е да подмените гумите и в случаите, когато забележите, че грайферите им са изтъркани. Това правило в никакъв случай не бива да се пренебрегва, защото именно от грайферите зависи каква ще бъде устойчивостта на вашия автомобил на пътя.
Обърнете внимание дали гумите са идеално кръгли. Ако установите, че по тях има някакви подутини, сцепвания или други, то тогава отново те се нуждаят от смяна, тъй като това означава, че те са остарели и негодни.