Най-високите глоби за превишена скорост от авто новини

За хората, които често пътуват зад граница или пък шофирането е тяхна страст и се вълнуват от всичко свързано с него, едва ли биха изпаднали в ситуациите описани в тази статия. Независимо къде отивате е добре да се запознаете с правилата за движение, за да не ви излезе солено. За да бъдете информирани за всичко относно автомобила си, посетете nastarta.com, а от последните авто новини може да се направи следната класация за това как и какви санкции ще получите при пътни нарушения в различните държави:

Швейцария си остава една от страните с най-строги санкции срещу нарушителите на пътя. Санкциите са толкова строги, че ако паркирате с ауспух към Женевското езеро веднага ще отнесете глоба. Противно на очакванията, че на хората с по-висок социален статус и повече финанси тези наказания им се разминават, швейцарската система е организирана на принципа на йерархията. С други думи колкото по-високи доходи имате и с колкото по-скъпо возило се движите, толкова по-дълбоко в джоба си трябва да бръкнете при пътно нарушение. Така Швейцария влезе в историята с най-високата глоба за превишена скорост, издавана до момента. Глобата е на стойност 1 милион евро и трябва да я плати швед-любител на високите скорости, който карал с два пъти и половина по-висока скорост от разрешената по магистрала в Швейцария. Явно мераклията с „Мерцедес“ за 800 хил. евро е смятал, че не може да бъде засечен от радарите, които отчитат до 200 км/ч. За съжаление, не е бил запознат с факта, че швейцарците са инсталирали и такива от ново поколение, които отчитат скорост до 300км/ч.
Най-високите глоби за превишена скорост от авто новини
На второ място се нарежда Германия със своите 3500 стационарни радари като лидер в това отношение е малкият град Вапертал с 39 апарата. Инвестициите в техника излизат на държавата около десетки хиляди евро, но те определено не са напразни, защото ежегодният принос в хазната от глоби за превишена скорост е около 10-12 милиона евро годишно.

Белгия е една от държавите, които са най-стриктни в събирането на глоби за нарушения на пътя. Най-високите глоби се налагат в Норвегия, където за преминаването на лимита с 20 километра в час могат да бъдат наложени санкции от 500 евро, ако провинението е в града, 450 евро за извънградски пътища и 430 евро за провинение на магистрала. Наказание за лишаване от свобода ви грузи, ако не вномавате с каква скорост карате в Испания, Монако и Норвегия акто санкцията се налага при положение, че скоростта определена от закона се надвиши с над 36 км/ч.

Швейцарските органи, отговорни за реда по пътя, са стигнали още по-далеч като от началото на годината за превишаване на допустимата скорост се предвизда наказание с лишаване от свобода от 1 до 4 години.